За пореден път е имало опити на протестиращи да дават указания на служителите на МВР да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици.

Това заяви зам.-началникът на “Охранителна полиция” комисар Тони Тодоров, който определи действията като недопустими. По думите му МВР ще повиши тона на изнасяне на информация и на изразяване на мнение.

Тодоров изтъкна, че всеки има право на мнение, но ще носи отговорност за своето поведение.

Той коментира и ареста на Петър Кърджилов по-рано тази сутрин на “Орлов мост”. В момента се работи по случая.

“Възрастна жена, придвижвайки се с бастун е спряла при протестиращите и е изказала мнението и възмущението си от случващото се. Един от протестиращите се насочва към нея и я залива с чаша, след което тя му посяга с бастун. В момента и двете страни се намират в Първо районно, но е недопустимо да се стига до подобни случаи”, уточни той.

Според него при ареста са спазени всички условия и няма нарушения от страна на полицаите.

Остават блокирани двете кръстовища при “Орлов мост” и на бул. “Цар Освободител” в района на Президентството. Тодоров обясни, че се водят постоянни разговори с протестиращите, а днес следобед ще има по-сериозна среща. Той призова тя да се случи без присъствието на медиите.

Столична община е получила множество сигнали на граждани, които не могат да стигнат до работа, да пазаруват или до аптека. Идеята е била да се пусне градският транспорт по бул. “Евлоги Георгиев”.

Това допъллни директорът на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров, който обясни, че идеята е била да има диалог с протестиращите, но до разбиране между двете страни така и не се е стигнало.

Екипи на Столична община ще останат на място и ще помагат на гражданите.