Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък по време на протеста вчера.

На други двама служители е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на парламента, съобщават от столичната полиция.

Напрежение до Народното събрание е възникнало около 22 ч. Някои от организаторите на нерегламентираните протестни действия са проявили вербална агресия спрямо служителите на реда.

Малки групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, са замервали полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност.

Те са се опитвали да изтласкат напред други протестиращи с цел да предизвикат сблъсъци със служителите на реда.

Заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове мъж не е допуснат до протестното мероприятие. Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно са освободени.

СДВР отново призовава участниците в протестни прояви да спазват закона и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители.