Ще направим всичко възможно, за да предотвратим блокиране на кръстовища в 30-ия ден на протести, съобщи главен инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ на специален брифинг на СДВР.

От дирекцията призоваха гражданите да протестират мирно и да не се поддават на призивите, които са засекли в социалните мрежи, за вандалски прояви и нападения над полицейски служители.

Какви точно мерки, ще бъдат предприети, за да не се стигне отново до блокиране на пътни артерии в София, главен инспектор Стоядинова не уточни, но допълни, че ще направи всичко "необходимо спрямо ситуацията", за да се гарантира спокойствието в столицата.

Снимка: btvnovinite.bg

Рано сутринта бе проведена "специализирана полицейска операция", при която бяха освободени трите блокирани кръстовища в столицата - при "Орлов мост", Софийски университет и пл. "Независимост". Акцията е протекла "спокойно". Били са задържани 12 души - 8 за неизпълнение на полицейско разпореждане и трима за изясняване на самоличност.

"Обстановката в столицата в момента е нормална", съобщи Стоядинова, която каза, че са взети мерки и е създадена съответната организация да не се стигне до конфликт между протестиращи и футболни фенове тази вечер, когато ще се играе срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!