Демонстрантите да не се поддават на провокации. Протестирайте и изразявайте мнението си. Органите на реда са там, за да помагат. 

Това призова зам.-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг на СДВР по повод протестите в страната. Вчерашният пети ден на недоволство е преминал без съществени нарушения, обяви той. 

Един човек е бил задържан, тъй като е счупил стъкло на автомобил, принадлежащ на медия, обяви Златанов. По думите му полицаите са били потърсени за съдействие от граждани, които са разпознали лица, провокиращи напрежение. 

“Публикуваните материали потвърждават информациите, които се изнсяха от правоохранителните органи за това, че определени групи се опитват да контролират мирния протест и да създават провокации”, уточни той. 

Златанов беше категоричен, че огромната маса от хора протестира по свое собствено убеждение и винаги се намира малцинство, което да опорочи демонстрацията. 

Той заяви, че насилие от униформените към протестиращите няма да има. 

“След като последните 2-3 дни не са се случавли безредици, това означава две неща - на първо място гражданите не са се поддали и второ - ние сме предпирели превантивни действия това да не се случи”, обясни той.