Четвърти ден във Варна се провежда антиправителствен протест. Има много хора, протестиращите са пред Окръжния съд. Те тръгнаха от сградата на общината, след което се отправиха по улиците на града. Основното им искане е за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестът преминава мирно и спокойно.

Стотици протестират и в Стара Загора. Те блокираха един от централните булеварди на града. Оганизираха се в социалните мрежи, събраха се пред сградата на Областна администрация и тръгнаха по улиците на града, като крайната точка на протеста е сградата на Районния съд в Стара Загора.

В Стара Загора по улиците излязоха много млади хора, цели семейства, както и такива, които са се прибрали от чужбина, за да участват в протестите. Шествието привлича все повече хора, тъй като тези, които срещат протеста по улиците, се присъединяват към него.

Тази вечер за първи път Хасково излиза на протест. В центъра на града площадът се напълни с хора. Стотици са недоволните. Искат оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев.

 

Протестът протича мирно и спокойно. Нямат намерение на шестват по улиците. Обещанието им е всяка вечер да са на площада, до пълната им победа.

В Бургас стотици хора се събраха пред сградата на общината и тръгнаха на шествие към Морската градина. На терасата пред морето изпяха химна на България.

Шествието продължи по улица „Богориди“. Исканията на хората са да живеят в нормална страна, без корупция и без мафия.

Няколкостотин пловдивчани се включиха в протестното шествие по Главната. Протестиращи скандираха предимно за оставка на правителството и на главния прокурор. Около 19 ч. шествието премина покрай Джумаята с възгласи да бъдат подкрепени от стотиците излезли на разходка пловдивчани, но малцина се присъединиха към колоната.

Големият протест в Пловдив  се очаква да бъде на 16 юли в четвъртък, тъй като тази дата е предварително заявена от седмица в социалните групи. Представители на извънпарламентарна партия водеха шествието днес и това отблъсна част от протестиращите.

В Русе недоволните от управлението се събраха на площада пред Съдебната палата. Протестът им е под надслов "Свободни хора, да кажем – стига".

В Шумен протестиращи затрудниха движението


Няколкостотин шуменци се събраха на протест пред сградата на областната администрация към 19 ч. днес. Те скандираха "Оставка" и отправяха разнопосочни искания.

Малко по-късно шествието се отправи към Руския паметник, преминавайки по пешеходната зона на централния булевард "Славянски", където движението бе блокирано.

Протестиращите продължиха да се движат към Общинския пазар, също блокирайки и затруднявайки автомобилното движение, включително на бул. "Симеон Велики", в района на пазара. Сред скандиранията там вече бяха "Българи юнаци", "Всеки ден ще е така до победата" и "Къде ни е водата, господин кмете".

Протестиращите се установиха пред сградата на областната администрация, където планират да се съберат и утре, предаде БТА.

Демонстрации имаше и в Видин, Плевен, Стара Загора, Силистра, Добрич, Хасково, Велико Търново, Благоевград, а в Монтана излезе да протестира само един.