СДВР издирва всички участници в сблъсъците в района на „София тех парк“, където днес се проведе национална конференция на ГЕРБ.

Жертви на агресията станаха протестиращи срещи правителството и журналисти.

Журналистът от „Свободна Европа“ Полина Паунова е заснела как започва физически сблъсък между протестиращи и някои от хората, присъстващи на събитието на ГЕРБ. Вижда се кака млад мъж с маска и черна шапка с козирка ѝ изтръгва телефона от ръцете и го изхвърля на метри.

„Според данните до момента, през днешния днес са получени сигнали за множество действия, нарушаващи обществения ред. В района на „София Тех Парк“ неизвестен мъж с медицинска маска и черна шапка с козирка е издърпал от ръцете на журналист мобилен телефон и го е изхвърлил. По същото време е възникнала физическа и вербална саморазправа със служител на Министерството на земеделието. Мъж, намиращ се в района, се е оплакал за проявена агресия срещу него.  

Предприети са  оперативно-издирвателни действия за установяване на всички участници в инцидентите. Работата, включително и проверка на други противоправни деяния, продължава под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура“, съобщиха от столичната полиция.