Ръководството на „София Тех Парк“ изпрати становище относно нападението на журналиста Полина Паунова по време на партийното събитие на ГЕРБ в София.

От технологичния парк се разграничават от лицата, които се виждат във видеото с Паунова – мъжът с маска, който напада журналистката, и по-възрастният господин, който я обижда. Оттам са категорични, че въпросните хора не са част от охраната, осигурена от „София Тех Парк“.

„С цел отличаване на охраната на събитието от останалите органи на реда и от участниците в мероприятието, нейните представители през цялото време бяха идентифицирани със светлоотразителни жилетки с надпис „Security“. (…) Излъчените видеоматериали показват, че лицето, участващо в инцидента с г-жа Паунова, не носи въпросната светлоотразителна жилетка и не се легитимира като представител на охраната на София Тех Парк“, се чете в позицията, изпратена до медиите.

От „София Тех Парк“ добавят, че осъждат проявите на агресия, както спрямо журналисти, така и спрямо граждани, които мирно и демократично изразяват гражданската си позиция.