Днес беше разбит офис на партия, друга получи отказ на свое искане от ЦИК, а бивш министър направи знаково завръщане.

Неизвестни лица счупиха с чук стъклата на клуб на ДПС в Русе. Нападението е станало около 2 ч. след полунощ.

"По-скоро това го интерпретираме като акт на агресия и посегателство върху клуб, който е на политическа партия", обясни Дауд Ибрям, областен председател на ДПС-Русе.

Въпреки че това не е първо посегателство върху партийния офис, там няма видеонаблюдение. Полицията работи по установяване на извършителите.

От "Демократична България" призоваха ЦИК да преразгледа отказа да допуснат партиите до удостоверяването за съответствието на машините за гласуване.

За bTV от ЦИК казаха, че обединението отдавна настоява да участва с наблюдатели в сертифицирането, но това не може да бъде уредено нито с решение на комисията, нито е разписано в Изборния кодекс.

Бившият финансов министър Владислав Горанов, който не се е изявявал медийно след като подаде оставка, днес беше част от представители на ГЕРБ, които се срещнаха с КНСБ. Той не е кандидат на предстоящите избори, но представи част от идеите на партията.

"За нас сегашния модел на данъчна система се е доказал като работещ и особено в периода на COVID. Не смятаме, че в следващите години трябва да има промяна в данъчната политика", обясни той.

На срещата имаше настоящи министри и водачи на листи на партията.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!