Положителният тест за коронавирус на председателя на Народното събрание отново стана причина за задочен спор между управляващи и опозиция.

От ГЕРБ се усъмниха кога точно е направен теста на Никола Минчев. Атакуват и излязлата по-късно информация, че изследването е направено в денонощна лаборатория на болница „Лозенец“ с думите, че такава няма.

„Възможностите са две: или тестът е след КСНС, но PCR не може за стане толкова бързо. Или тестът е взет преди КСНС, той е имал симптоми по време на КСНС“, каза бившият здравен министър Костадин Ангелов, сега депутат от ГЕРБ.

bTV официално попита властта за тестовете и начина, по който е издадена карантината на първите мъже в държавата, участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност в понеделник.

От Народното събрание изпратиха общ отговор до всички медии за председателя на парламента Никола Минчев, в който се казва, че е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“.

Минчев е изследван с антигенен тест, който е дал положителен резултат, след което е направил и бърз PCR тест, който по-късно също е показал положителен резултат.

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10 януари и са въведени надлежно към РЗИ-София, казват от Народното събрание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!