Тежкотоварен камион се преобърна на магистрала "Хемус" в посока Варна и блокира движението през по-голямата част от деня. Инцидентът се случи в последния ден на засилени проверки в рамките на акция "Скорост", по време на която са установени хиляди нарушители. Движението на магистралата привечер е спокойно.

Сблъсъкът между товарния автомобил и колата става за секунди – на метри от бензиностанция.

„Вървяха в лентата, в която трябваше да вляза в бензиностанцията. Аз ги надминавам и понеже се движех със 60-70 км/ч., намалявам да вляза тук и ме бутнаха. Мисля, че смениха шофьора, това не е шофьорът, който ме блъсна. Шофьор може ли да бъде с джапанки”, разказа Димитър, участник в инцидента.

Версията на шофьора на камиона е различна.

„Старецът дойде у мене и това е. Той е виновен. Дойде в моята лента... Аз, за да го избегна - вляво-вдясно”, отвърна пък шофьорът на тира.

Това не беше единственият пътен инцидент за деня. Камион се преобърна по обед на пътя Бяла – Плевен. Пострадали няма. Водачът – румънски гражданин, губи управлението на камиона, навлиза в насрещното, при което се забива в нивата.

Снощи друга тежка катастрофа на пътя Айтос-Карнобат отне живота на 27-годишен мъж. Сблъскват се два леки автомобила. Единият прави маневра за изпреварване и се е забива челно в другия.

Към момента огромна опашка от автобуси и коли се е образувала на границата с Турция на пункта „Капъкуле”. Властите призовават чакащите за търпение.