bTV получи сигнал от зрител за сблъсъци между полицаи и граждани в столичния квартал "Факултета". 

Във видеото се чува възмущението на автора на клипа как органите на реда "пазят" квартала и се намеква за полицейско насилие.

От МВР обясниха за bTV, че към 21 ч. тази вечер е получен сигнал на телефон 112 за група жители на квартала във видимо нетрезво състояние.

Мъжете са искали да преминат през контролно-пропускателния пункт. При опит да бъдат спрени, се е стигнало и до спречкването с органите на реда. 

„Имам такава информация (за напрежение в този квартал). И в момента ми докладват колегите. Насочени са допълнителни сили на жандармерията и на специализираните полицейски сили, за да не се допусне нарушаване на обществения ред“, заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на извънреден брифинг в Министерски съвет.

Те първа предстои да се разбере какво искат хората, предизвикали нагнетяване на напрежение. „Такива групи нямат говорители, колегите се ориентират, за да разберат какъв е техният проблем. Предполагам, че ще го решат“, разкри Маринов.

Напрежението в тези квартали е свързано с това, че вследствие на откритите огнища на зараза там е въведена карантина и е ограничено движението. „Би трябвало да разберат, че и те трябва да спазват тази карантина и да си останат по домовете и в района, където живеят. Разбира се, за тези, които ходят на работа, е създадена организация, за да ходят на работа и да се прибират“, заяви Маринов.

Има информация за голям протест готвен този петък във „Факултета“. МВР следи информацията в социалните мрежи и е в готовност да реагира, каза Маринов.