Протестиращи и жандармерия влязоха в сблъсък в Габрово.

Това се случи, след като мирният протест от площад „Възраждане” се пренасочи към ромската махала в града, съобщи кореспондентът ни в региона.

Демонстранти се опитаха да пробият кордона на органите на реда, за да влязат в ромски жилища в района на бившата консервена фабрика. 

По време на протеста бяха хвърлени димки и камъни. Това наложи образуването на втори щит от жандармерията.

Снимка: БГНЕС

При безредиците пострада телевизионен екип. Видеооператорът е в по-тежко състояние от репортера – той е с четири шева на главата и сцепена вежда.

По непотвърдена информация няколко души са арестувани.

Снимка: btvnovinite.bg

Днес Районният съд в Габрово остави за постоянно в ареста тримата мъже, които нападнаха служител в денонощен магазин. Деянието предизвика двудневното недоволство в града.

По рано през деня вицепремиерът Томислав Дончев, заедно с кмета на Габрово – Таня Христова, и други представители на местната власт, излязоха пред събралите се хора. Те се опитаха да проведат диалог с протестиращите, но бяха посрещнати с викове „Оставка”и освиркани от протестиращите.

В София беше свикано извънредно заседание на Министерския съвет, а в Габрово започна събарянето на жилища, които се използват незаконно.