Бившият шеф на „Пирогов“ професор Асен Балтов е бил приет снощи по спешност от колегите си в болницата с тежка хипертонична криза, световъртеж и и главоболие.

Проф. Асен Балтов остава за мониториране на артериалното налягане в интензивното отделение на Клиниката по кардиология, съобщиха от болницата. Състоянието му на този етап е овладяно. Проф. Балтов изразява своята благодарност  за грижите към колегите си в обновената Клиника по кардиология и интензивно лечение.

В сряда бе последният работен ден на Балтов като директор на болницата.

Още преди изборите в "Пирогов" започнаха проверки и обвинения за злоупотреби в болницата.

В сряда лекарите от спешната болница проведоха среща с ръководството на министерството на здравеопазването и се споразумяха, че "установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи", а "ръководството на МЗ има доверие и продължава да има доверие към лекарите и целия медицински персонал на УМБАЛСМ ”Пирогов”.

Във връзка с постигнатото споразумение за bTV по телефона проф. Балтов коментира: „Това показва цялата несъстоятелност и незаконност на моето уволнение и че аз съм уволнен по политически, а не професионални причини“.