Днес времето ще се задържи предимно облачно и на места, главно в югозападната половина от страната, ще има превалявания от дъжд, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури  – от  9°  до 16°.

 

 В планините ще бъде предимно облачно. На много места ще превали дъжд, над 2000 метра -  сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 3°.

 

   През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време и на отделни места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, максималните – между 8° и 15°.

 

  В петък и събота ще се задържи облачно, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурите ще са почти без денонощен ход - в повечето места между 7° и 12°. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усилва и с него ще нахлува по-студен въздух. Валежи ще има на повече места, ще бъдат и повече като количество. През нощта срещу понеделник по високите полета на Западна България, а в понеделник - и в Предбалкана и североизточните райони, с продължаващото застудяване, дъждът ще премине в сняг. Ще бъде и ветровито. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират.