През нощта ще бъде предимно ясно. Вятърът ще се ориентира от запад, в Дунавската равнина ще е до умерен. Утре ще преобладава слънчево време. От северозапад облачността, главно средна и висока, постепенно ще се увеличава, като до вечерта ще обхване по-голямата част от страната.

Максималните температури ще са между 4° и 9°.  През нощта срещу сряда на места по планинските райони на Западна България ще прехвърчи  сняг.

В планините през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

 В сряда облачността ще е променлива, а вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. В четвъртък и петък с умерен и силен вятър, първо от северозапад, впоследствие и от север-североизток, ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг, по-значителни през нощта срещу петък и в петък в Южна България. Температурите ще се понижат чувствително и през почивните дни ще бъде много студено. В събота ще е почти без валежи, а и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен северозападен, в Източна България все още силен северен вятър.