След температури вчера  близки  и по-високи от 30°, в Свищов  - почти 32°, днес максималните температури  ще бъдат  съществено по-ниски -  между 20° и 25°, в комбинация с  умерен, временно   силен, северозападен вятър, който ще създава усещането за още по-студено от действителното време.

За разлика от температурите, атмосферното налягане ще се задържи малко  по-високо от средното за  месеца.

Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее, но над централните и източните райони ще има  превалявания и  гръмотевици. По Черноморието, след слънчевото начало на деня,  в часовете  около и след обяд  и там , на много места, ще превали и прегърми.  Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър.  Максималните  температури на морския бряг  - от  25° до 27°, температурата на морската вода  - от 21° до 23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има  валежи  и  гръмотевици, по-значителни  в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, по билото на Стара планина - силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра -  около 16°, на 2000 метра - около 8°.

В петък ще се задържи  хладно и ветровито, с променлива облачност, на отделни места с  валежи. В събота вятърът ще отслабне.

През почивните дни и в началото на следващата седмица остават условията за превалявания, в часовете около и след обяд придружени и от гръмотевици. Температурите слабо ще се повишат, но ще се задържат по-ниски от обичайните.