Днес в 9:50 ч. настъпва астрономическата есен. Времето в предпоследната събота на септември ще бъде предимно слънчево. И малко по-горещо от вчера.

Максималните температури в страната очакваме да са между 32 и 37 градуса. В столицата - около 33, 36 градуса, в Пловдив и по-хладно във Варна - около 27 градуса.

Следобед изгледите са времето да бъде горещо. Вятърът е предимно слаб, а в Източна България и планините - до умерен. В неделя предстои понижение на температурите.

Днес времето по нашето Черноморие е тъкмо за плаж. Със слаб до умерен вятър и максимални температури между 25 и 28 градуса. Морската вода е 23-25 градуса, а вълнението на морето - около 2-3 бала.

Предимно слънчево и подходящо за туризъм е времето в планините. Там вятърът е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27 градуса, а на 2000 метра - около 20.

От утре - понижение на температурите в Западна България с 4-5 градуса. Там предстои увеличение на облачността и краткотрайни дъждове с гръмотевици. Над останалите области и Източна България все още ще е предимно слънчево и горещо. В началото на следващата седмица очакваме усилване на вятъра в Източна България. Към средата на седмицата - повишена вероятност за валежи с гръмотевици.

В сряда те ще са над Рило-Родопската област, а в четвъртък - на повече места в Южна България.