Саниран блок в Хасково протече. Причината е, че в най-големия дъжд строителят започна ремонт на покрива. И апартаментите на последния етаж плувнаха във вода.

Обитателите им се оплакаха до преди ремонта не са имали подобни проблеми, а сега трябва да дежурят с парцал, за да попиват и не смеят да включат лампата, за да не гръмне инсталацията. „Навън спря да вали, вкъщи – не“, казват те.

Снимка: bTV

Според собствениците фирмата изпълнител е трябвало да съобрази ремонта на покрива с прогнозата за времето. „Започнаха да правят терасите, вместо да довършат покрива“, възмущават се потърпевшите.

Снимка: bTV

Даниел Караджов – управителят на фирмата, коментира, че подобно наводнение при ремонт, и то на покрива, не било изненадващо. „Случва се. Няма блок, който е правен и саниран, и да не го е хванал дъжд и да няма наводнение. Така че ние процедираме – това, което се наводни, се ремонтира и толкоз, за сметка на фирмата“, каза той.

Снимка: bTV

Ремонтът на покрива на блока ще продължи още две седмици, а след приключването му строителят ще влезе и в апартаментите, за да отстрани щетите от наводнението за своя сметка.

Вижте повече във видеото: