bTV разговаря с катаджията от скандалния клип, заснет от шофьор в нарушение. Той отрича да е взимал 50 лева. Йосиф е пътният полицай от скандалния клип и вече е отстранен от работа.

„Говорите ми глупости, за какви 50 лв. говорим”, попита той. 

От клипа става ясно, че той пише само фиш за неправилно спиране, вместо да санкционира шофьора за изтекъл технически преглед. „Спестил съм ти спиране от движение”, обръща се към шофьора пътният полицай в клипа.

Според новите промени в Закона за движение по пътищата обаче при липсата на технически преглед автомобилът вече не се спира от движение. Санкцията е глоба от 10 до 50 лева. 

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьорът, заснел клипа, разказа единствено пред bTV детайли от срещата му с пътния полицай. „Интересното, което се случи също така, е, че докато бяхме спрели тримата, той разговаряше по телефона и каза: „Началник, не мога да крада в центъра”, което мен ме кара да си мисля, че той е бил подтикнат или накаран”, заяви шофьорът.

Съдът ще прецени дали са налице достатъчно данни и доказателства за взет подкуп. В този случай Наказателният кодекс предвижда над 5 г. затвор.