Нови доказателства срещу прокурорския син Васил Михайлов за хулигански прояви и побой. Кадри, с които само bTV разполага, показват, че докато е бил в затвора в Бобов дол, младежът е издълбал дупка в килията си, нарисувал е свастика и се е подписал като Васил Ламята.

Снимка: bTV

От петък Васил Михайлов отново е под домашен арест.

Освен че е издълбал дупка в стената на килията си в затвора в Бобов дол, преди няколко седмици Васил Михайлов е създал и тези два надписа – единият хитлеристки, другият с име и прякор.

Прокурорският син беше преместен в Бобов дол от Софийския централен затвор през февруари заради нападения, заплахи и арогантно поведение.

„За да се осигури безопасността както на служителите на затвора, така на другите лишени от свобода, а и на самия подсъдим“, заявява през февруари наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

През юни обаче, Михайлов отново се върна в затвора в София. А там, по наша информация, ударил с юмрук в лицето един от задържаните. Материалите за извършени нови престъпления вече са приобщени към делото срещу Михайлов, научи bTV.

„Не, имате някаква грешка. Той вече търпи мярката си, новата мярка, няма какво да коментираме повече“, каза адвокатът на Васил Михайлов Велин Велинов.

Снимка: bTV

След като в края на октомври младежът даде интервю пред bTV и беше върнат зад решетките заради нарушаване на домашния арест, този път не е при приятелката си.

Откриваме го в дома на чичо му. Когато вижда екипа ни, бързо се прибира.

Снимка: bTV

Въпреки че Михайлов е с проследяваща гривна, полицаите в Перник имат задача – по няколко пъти в денонощието да проверяват дали той спазва домашния си арест.

"Причината е, че случаят е особен и има данни, че в миналото е нарушавал наложената му мярка", обясниха от ОДМВР-Перник.