Само по bTV говори жената, която пострада по време на катастрофата на Околвръстното шосе в София през септември. Тогава мощен джип връхлетя колата им. Мъжът ѝ загина, а тя остана в болница в продължение на месеци с опасност за живота. Брижит Пети разговаря с Владислава Тричкова.

25 септември през нощта Брижит и Лорен Пети тръгват от Банско към София.  Крайната им цел е Летище София, за да могат да се върнат в родната Франция.

Съпругът ѝ загина в катастрофата
Снимка: bTV

Още по тъмно стигат до София. Едва на няколко километра преди летището  – на Околовръстното шосе ги връхлита мощен автомобил.

„Мъжът ми спеше, аз бях будна. Усетих удар. Уплаших се и след това нищо друго не помня“, разказа Брижит Пети пред bTV.

64-годишният Лорен загива на място. Брижит е откарана в болница с опасност за живота. В столични болници прекарва около месец. Веднага, когато състоянието ѝ позволява да лети, синовете ѝ я връщат във Франция.

В момента тя е в болница във Франция
Снимка: bTV

„В болница съм. Лекарите казват, че възстановяването ще отнеме поне още няколко месеца“, добави тя.

Седмици след инцидента Брижит разбира, че шофьор на мощния спортен автомобил, причинил катастрофата, е 36-годишният Димитър Любенов. Зад волана, преди катастрофата,  той сяда пиян и дрогиран,  показват тестовете.  Днес Брижит няма сили да каже нищо на обвиняемия.

„Хората, които предизвикват катастрофи със смъртни случаи, трябва да понесат своето наказание“, заяви синът ѝ.

Така вече месеци наред Брижит е на легло. Вече може да сяда. Яде единствено с течна храна и тепърва на 62 години  ще се учи да ходи отново. И да живее без съпруга си.

Обвиняемият Димитър Любенов е в ареста. В момента на сблъсъка той е карал със 175 км/час при разрешени 80 км/час. В кръвта му са открити както наркотици, по-конкретно кокаин, така и 1,75 промила алкохол.