18-годишният талант в баскетбола Самуил Владимиров е преминал успешно операцията по отстраняване на тумор на мозъка. В момента той се намира в Хановер и състоянието му е стабилно.

„Сами е готов. Готов е! Казва, че е войник и е готов да скочи веднага и, ако може, да избяга със 100 километра в час от тук – разказва майка му Боряна Владимирова. – Добре е. Страхотен дух има и смятам, че това много ще му помогне за бързото възстановяване“.

Снимка: bTV

Вече ви разказахме историята на Сами. При рутинен лекарски преглед той чува тежката диагноза тумор в мозъка. За животоспасяващата му операция бяха нужни 50 000 евро и средствата бяха събрани за по-малко от седмица с помощта на дарения.

Лекарят, към когото семейството се обръща за помощ, е доц. Венелин Герганов. Българският неврохирург работи в Международния неврологичен институт в Хановер. Там оперира Самуил.

„Имахме денонощна комуникация с него и неговата бърза реакция с организиране на спешната операция и пристигане тук са от значение, огромно значение, разбира се“, разказва Боряна.

По време на операцията лекарският екип установил, че туморът не е един, а няколко. Единият от тях се е намирал на много труднодостъпно място. Въпреки всичко, за момента няма нужда от втора операция, казва Боряна.

Семейството ще остане още седмица в Германия за изследвания.

Същевременно днес двата отбора, в които Сами е играл – „Левски“ и „Шампион 2006“, организират благотворителна среща в зала „Триадица“.

„Искам да изкажа огромната си благодарност, дълбока, от дъното на сърцето си. Не само моята, разбира се, а на цялото семейство, на всички хора, които помогнаха, които организираха и направиха всичко възможно да се съберат парите“, казва Боряна.

Тя благодари и на хората, които не са има ли възможност, но са подкрепили семейството с добри пожелания и положителна енергия.

Вижте повече във видеото: