Човек дори да се храни здравословно и да тренира усилено в залата, не е застрахован от близка среща с новия коронавирус.

Фитнес инструкторът и треньор по личностно развитие Сами Хоссни продължава да се бори с COVID-19 - как се чувства и как запазва положителна нагласа към живота, докато е под карантина? Ето какво споделя самият той чрез видеовръзка със студиото на "Преди обед" по bTV.

"Осми ден вече съм с вируса и се чувствам супер. Първите няколко дни бях много зле. Бях много учуден, защото гледам на себе си като на човек с много висок имунитет, с изключително крепко здраве. Въпреки това първите три дни бяха ужасна борба с вируса - висока температура, бях смазан физически отвсякъде. Но вече се възстанових", каза Сами.

"Следвам много стриктно някои основни правила. На първо място, приемам витамините и минералите, които са ми изписани от лекаря. На второ място, приемам много течности - минимум 3 литра, които са под формата на чайове", споделя той как се е възстановил по-бързо.

"На трето място, гледам да си почивам през по-голямата част от времето. Пестя си силите и давам на тялото си възможност да може да се бори с вируса", допълни Хоссни.

"Отдавам се на четене на книги, които съм си купил и не съм имал възможност да прочета досега. В момента чета автобиографията на Илон Мъск. Вчера завърших една книга, която се казва "The Power of Mindful Learning", каза Сами.

"Моят съвет към хората, които в момента се борят с вируса, е да приемат по-леки храни. Аз самият не приемам месо в момента и наблягам повече на плодовете и зеленчуците - те съдържат много вода, лесни са за усвояване от организма и имат много витамини и минерали. В момента хапвам много мандарини и грозде, а от зеленчуците много обичам домати и краставици, а също и рукола", допълни той.

"Майка ми беше много сериозно болна. Вече се възстановява, втора седмица е извън болницата на домашно лечение. Тя имаше бронхит и отиваше към бронхопневмония, но лекарите в болницата в Стара Загора й помогнаха да се възстанови", каза Сами.

Вижте какво още сподели Сами Хоссни за борбата си с COVID-19 от видеото в Ladyzone.bg.