Варненският окръжен съд решава днес следобед дали да остави в ареста мъжа, пребил до смърт съпругата си. Той е обвинен за причиняване на смърт по особено жесток начин.

Загиналата Кремена е била жертва на системно домашно насилие. Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу съпруга си Борислав.

В неделя вечер – 23 февруари, след поредния скандал в семейното им жилище, Борислав пребил съпругата си. След побоя той извикал майка си, за да му помогне да изнесат багажа му от семейното жилище. Двамата напуснали апартамента, без да се интересуват от състоянието на безпомощната Кремена. Майката на Борислав няма обвинение.  

Впоследствие обаче тя съобщавала в полицията, че отношенията им са се подобрили.

Хюсние Хюсеин от Вaрна, пострадала от домашно насилие, каза пред bTV, че е имала много трудна комуникация с полицията, когато се е оплаквала от насилие и най-вече, когато се е опитвала да предпази детето си.

Снимка: btvnovinite.bg

„Реагират така все едно им говориш някакви небивалици”, каза жената. Тя също, като починалата Кремена, е оттегляла жалбите си заради заплахи.

Тежкото криминално деяние във Варна идва на фона на новоприетите промени в Наказателния кодекс. Една от тях криминализира убийствата, извършени при условията на домашно насилие, като ги наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години или с доживотен затвор.

Вижте повече във видеото!