Съдът в Пловдив остави с мярка подписка 72-годишния шофьор Денчо Денчев, убил 2-годишно дете на пътя в сопотското село Анево.

Апелативните съдии потвърдиха решението на колегите си от Окръжния съд от миналата седмица и отхвърлиха протеста на прокуратурата като неоснователен.

Пред съдебната палата в Пловдив пък се проведе протест. Родителите на убитото момиченце, близки, приятели и хора от Анево поискаха постоянното задържане под стража на 72-годишния шофьор.,

„Детето ни не може да се върне, но той трябва да си поеме последствията ,не може да е на свобода. Надяваме се на промени, да се увеличат наказанията, да има справедливост, да се стреснат шофьорите“, каза майката на загиналото дете Ивелина Станева.

„Знаем, че е от три до 15 години, искаме максимална присъда“, каза бащата Станимир Станев.

Пред съда 72- годишният шофьор  Денчо Денчев отрече да употребява марихуана и заяви, че пие лекарства, според него е карал с не повече от 30 км.

„Съжалявам много за случая, много съжалявам, не мога да върна нещата обратно“, каза водачът Денчо Денчев.

„Той се кълне пред мен, че никога не е ползвал наркотик. Според мен, пак казвам, или грешен тест, или употреба на лекарства, които съдържат наркотично вещество“, заяви адвокатът на Денчев – Владимир Мерджанов.

Апелативните съдии прецениха, че няма опасност шофьорът да се укрие и постановиха мярка подписка.

Денчо Денчев е дал е кръвна проба за химически анализ, която ще покаже дали действително е шофирал след употреба на наркотик.

Родителите не са доволни от решението и готвят нови протести.