Районният съд в Ловеч остави в ареста мъжа, прострелял с незаконно притежавана пушка 42-годишна жена пред жилищен блок в ловешкия квартал "Младост" по време на празнично хоро в новогодишната нощ.

46-годишният извършител Христо Йочколовски е поискал по-лека мярка, за да може да ходи на работа.

Желанието му не е било уважено от Ловешкия районен съд заради тежестта на престъплението. Решението може да бъде обжалвано в 3-дневен срок.

Йочколовски беше задържан на 8 януари за срок от 72 часа, а от прокуратурата поискаха от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Стрелецът е обвинен в причиняване на телесна повреда и хулиганство, извършено с дързост и цинизъм. Според обвинението можело да се направи обосновано предположение, че задържаният е извършил престъплението, за което е обвинен, а ако бъде с по-лека мярка за неотклонение, може да се укрие или да извърши престъпление.

Освен това прокурорът по делото посочил, че предстои да бъде извършена и съдебно-медицинска експертиза за степента на увреждания на пострадалата жена и въз основа на заключението на експертите е възможно обвинението спрямо него да бъде изменено в по-тежко, както и да му бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на боеприпаси и оръжие.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!