Четири експертизи назначи Окръжният съд в Пазарджик по делото срещу кмета на община Септември Марин Рачев. Той е обвинен в укриване на данъци в особено големи размери от продажбата на гориво. 

Експертизата днес не изясни дали Марин Рачев е имал необходимите цистерни, за да съхранява толкова гориво, колкото е продал преди 12 години, и дали така е ощетил държавата. 

“Но това не значи, че след това тези количества не са продадени. Tе самите признаха, че след това тези количества са продадени и че реално ДДС-то е внесено”, изтъкна Рачев.

В съда дойдоха и хора от инициативния комитет за спасяването на община Септември с подписка за отстраняването на кмета заради четири други разследвания срещу него.

„Ние разполагаме с документи, че криминалната регистрация на кмета не е служебна или държавна тайна. Разполагаме с документи, че същият е криминално регистриран за 4 престъпления, за две от които му е налагано и наказание”, заяви Николай Баташки от инициативния комитет.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това, което те показват, е фотошоп”, каза от своя страна Марин Рачев.

Той е завел дела за клевета срещу хора от инициативния комитет, а те чакат отговор от главния прокурор за искането за отстраняването на кмета.