„Обръщението ми към всички ръководители на държавни предприятия и ведомства, които имат лоши финансови резултати, лошо качество на работа и потребителите не са доволни от тяхната работа, е, че няма нужда да чакат аз да им поискам оставките“.

Това заяви в Русе транспортният министър Николай Събев, след като вчера по негово искане бе освободен управителят на „БДЖ-Пътнически превози“ Любен Нанов.

Събев коментира, че причините за освобождаването на управителя на Нанов са лоши финансови резултати. Предстои тепърва да се набележат мерки за оздравяване на БДЖ.

„Когато отидете на лекар, той първо ви преглежда и съставя диагноза. Още нямам диагнозата. Имам само симптомите, но трябва да вляза в кухнята“, заяви Събев.

Министърът коментира и видеоклип, разпространен в социалните мрежи, на който се вижда как служител на БГ Тол обижда шофьор на ГКПП "Дунав мост" при Русе.

„Подал съм сигнал към компетентните органи и ще се погрижа да видим този резултат. Всъщност не е достойно едно такова поведение на българската граница. Това няма да се получава повече, обещавам ви го“, категоричен бе Събев.

Министърът на транспорта и съобщенията участва в Русе в дискусия на тема "Развитие и бъдеще на въздушния и сухопътния транспорт в Русе и региона".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!