Софийската районна прокуратура обвини в трети грабеж двете момчета, участвали в нападението на момиче в София заедно с 18-годишния Светльо, който бе застрелян от полицай при опит за бягство.

На 18 септември около 4:10 часа - същата нощ, в която беше регистриран инцидентът, двете момчета - на 15 и на 17 години, отнели сумата от 55 лева от мъж, като използвали за това сила. Нападението било извършено на спирка на градския транспорт.

Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг. Едното от двете момчета почуквало леко с метална палка пострадалия в корема, а след това я насочил към краката му. Другото момче казало: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“.

След това бръкнали в левия джоб на панталоните на мъжа, откъдето извадили портфейла му и взели от него 55 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Спрямо двете непълнолетни момчета не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с най-тежката мярка - „задържане под стража“, по обвинение за друг грабеж, извършен два часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като са привлечен към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17 септември. Според второто разследване двамата младежи са отнели 35 лева от млад мъж, като единият е удрял пострадалия в лицето, а другият го е държал.

Тогава отново неустановен участник в грабежа е удрял с палка жертвата по крака, твърдят от прокуратурата.

Междувременно, полицаят, застрелял 18-годишния не е отстранен от работа, докато тече служебната проверка по случая.

Срокът е два месеца.