Няколко часа остават до настъпването на 2020 г. Засилени са мерките за сигурност и са въведени ограничения в движението в столицата и други големи градове у нас.

Сцената за празничния концерт на площад „Батенберг” в София се довършва, изпълнителите репетират, а полицията наблюдава и проверява.

Снимка: btvnovinite.bg

Поставени са 8 пропускателни пункта, а през тях няма да се допускат хора с пиротехника, остри предмети или в нетрезво състояние, за да бъде вечерта по-спокойна.

А за доброто настроение ще се погрижат познати на няколко поколения певци, както и млади изпълнители.

Очакванията са да дойдат над 15 000 души. Най-нетърпеливите пристигнаха рано и отдалеч.
И заради туристи като тях, тази вечер ще чуем думите Честита нова година на няколко езика.

Снимка: btvnovinite.bg

Любими български изпълнители ще изпеят най-големите си хитове. Концертът започва в 22:00 ч. Сред изпълнителите и са легендата на българския рок Кирил Маричков и поп певецът Дони, които общават да изпълнят някои от най-известните си песни

„Ще има хубави скечове, в които ще видим отново Стефан Данаилов, Стояна Мутафова, Георги Парцалев – мощна мултимедия ще подкрепя тези изпълнения”, разкрива Борис Радев, режисьор и сценарист на „Сцена под звездите".

Снимка: btvnovinite.bg

„Най-важното е да сме здрави, да върви напред страната ни”, пожелават на българитер братя Аргирови и допълват „на всички да им е гот, да са здрави, любов, късмет”.

Новогодишната заря ще продължи между 7 и 10 минути. Цветовете в нея са контрастни.

„Имаме няколко различни вида опашки, които минават от цвят в цвят, преливащи тонове, които ще контрастират на фона на града”, обяснява пиротехник Димитър Славов.

Затворена вече е отсечката по бул. „Цар Освободител", в района от улица „Георги Сава Раковски" до бул. „Дондуков". Движението ще бъде възстановено след 6:00 ч. на 1 януари. През цялата нощ ще се движи нощен градски транспорт, както и метрото.

Температурата в морската ни столица Варна засега е положителна, но заради типичния морски бриз доста добре се котира греяното вино. Една от атракциите са ледените фигури, които оформят „Варна 2020".

Всичко за празника е готово. Концертът започва в 22:00 ч., а организаторите се похвалиха, че никъде другаде у нас няма да има такава 3D мултимедийна сцена с над 100 квадрата лед екрани.

Снимка: btvnovinite.bg

Варна ще посрещне Нова година с Павел, Венци Венц, Вензи, Рут Колева и победителят в „Гласът на България" Атанас Кателиев.

„Постарали сме се. Събрали сме една звездна селекция от известни български изпълнители, над 10 на брой. Също така ще има лазерно и светлинно шоу", казва Кристин Спасов от „Празници и чествания" към Община Варна.

Очаква се на площада да дойдат към 8 хиляди души. Точно в полунощ небето ще бъде озарено от 10-минутна заря.

От полицията във Варна съветват празнуващите да се насладят на професионалната заря и да не използват купени от тях пироефекти. Мерките ще бъдат засилени.

„Ще проверяваме всички обемисти багажи, които носят гражданите. Така че да оказват съдействие на органите и да покажат това, което носят вътре. Няма нищо притеснително", казва комисар Илиян Илиев от „Охранителна полиция" към ОД на МВР – Варна.

Минути след полунощ край градската елха в Бургас ще бъдат раздадени 2020 банички с късмети. 60 хиляди лампички ще светят в Бургас за празничничаната новогодишна нощ.

И в двата морски града тази нощ ще има безплатен градски транспорт. Всичко е осигурено за един прекрасен празник.