Да свириш на китара в Хималаите, се оказва мисия възможна за Петър Георгиев. На 5600 метра надморска височина той твори музика и така за няколко часа ледената тишина е прекъсната от звук на китара.  Месеци след това изпълненията се издават в самостоятелен албум.

„Смея да твърдя, че най-високото място, на което съм свирил, е вулканът Чачани във Перу, който е висок 6057 м. Просто така се случва, всяка година ходя с китарата на различни места и започнах да си казвам „Добре де, не може ли вместо да я оставам в палатката в базовия лагер, да почна да я взимам с мен нависоко?”. Общо взето, тази китарка вече е била на доста, доста места”, споделя той.

Да покажеш любовта си към музиката на толкова голяма надморска височина, обаче не е лесно занимание. Най-трудно се преодолява дехидратацията. „Пия много вода и тъй като се придвижвам доста бързо нависоко, това ме обезводнява много, но това е физически. Чисто психически се радвам, че с времето съм изградил така правилната нагласа и нямам тези трудности”, допълва Петър.

За музиканта планината е преживяване, но и вдъхновение за музика. 

Авторски парчета в стил реге, суинг и самба създава на различни места като Андите, Хималаите, Кавказ И Алпите. След всяко пътешествие осъзнава, че хората на места, които реално се водят с по-нисък стандарт, са по-щастливи.

„Те са по-усмихнати въпреки финансовите си затруднения. Те са изключително добронамерени. Връщам се тук в България със отворено сърце, зареден с тази енергия и казвам на моите приятели: „Ей, хора, живеем на прекрасно място, но не го оценяваме”, разказва пътешественикът.

Екстремни и забавни ситуации съпътстват Петър навсякъде по света. Няма да забрави емоцията, когато 80-килограмова кавказка овчарка се насочва към групата им насред огромна и пуста долина в Русия. „Оказа се, че Илияна, моята спътничка, има фобия от кучета. Каза: „О, Господи, 80 кг диво животно се задава към нас, Пешо, направи нещо. Какво да правя? Аз съм 60 кг, гладен и жаден. В крайна сметка направих това, което винаги, когато видя куче: „Ей, ела тук да те намачкам”. И почнахме да се въргаляме в тревата с това огромно животно, беше невероятно”, спомня си Петър.


След като успешно преминава джунглата на Южна Америка и покорява някои от най-високите върхове в света, Петър не спира да работи като музикант у нас. А вече е избрал и следващата си дестинация - Централна Америка.