Рязък спад на проблемите с чуждестранни туристи. Това отчитат в един от най-популярните ни зимни курорти - Банско. От полицията са категорични, че това се дължи на въвеждането на смесените патрули - български, гръцки и румънски униформени.

От 3 години интернационалните групи дежурят през лятото по морето, а зимата - в Банско. За миналия сезон, смесените патрули най-често са играли ролята на преводачи и са помагали на загубили се туристи.

„Румънците се справят много добре по английски език и чакат другите да се адресират по английски. Обаче, много се радват, когато срещнат нас тука и за това и другите страни се радват, когато имат с кой да говорят, когато срещнат една балканска патрулка. Вече сме като интернационален патрул. Те всички се радват - и англичаните и немците и всичките”, каза ромънският полицай Йон Попа.

„Верно е, като гледат тука присъствие на гръцката полиция, реагират съвсем спокойно и бих искал да ви кажа, че се радват. Помагаме им по всякакъв начин да се разберат с българската полиция и даже мога да ви кажа, че не е случаен фактът, че в последните три години лошите неща, в които участват гръцките граждани, са доста намалили”, похвали се гръцкият служител на реда Николиос Манагалиос.