Президентът Румен Радев представя днес в 9 ч. новия служебен кабинет.

Това ще се случи на официална церемония, на която ще станат ясни структурата, състава и приоритетите на новото правителство.

Вчера държавният глава подписа указите за разпускане на 46-ото Народно събрание от 16 септември и за насрочване на парламентарни избори на 14 ноември.

В началното на седмицата Радев обяви, че новият служебен кабинет ще запази политиката и приоритетите на досегашния, което породи очакванията голяма част от състава му да бъде запазен.

Вчера част от министрите бяха на разговори в президентството, а служебният премиер Стефан Янев потвърди, че очаква да запази поста си.

По информация на bTV постовете си би трябвало да запазят още министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров, министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Очакванията са от настоящия кабинет да си тръгнат министърът на туризма Стела Балтова, както и Кирил Петков и Асен Василев.

Всички се питат дали Петков и Василев ще обявят свой нов политически проект. Вчера Петков намекна, че от днес вече няма да бъде министър.

Според източници на bTV местата им в настоящия кабинет ще заемат Даниела Везиева, която е била зам.-министър на икономиката, и Валери Белчев, който е бил изпълнителен директор на Фонда на фондовете.

Транспортното министерство е възможно да оглави Христо Алексиев, министър в правителството на Огнян Герджиков и предложен от "Има такъв народ" в първия им вариант на кабинет.