Корнелия Нинова има проблем – тя върви през просото, без да се съобразява с елементарните реалности, преди всичко в партията. Това коментира членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров в предаването „Тази събота“ по bTV.

Не можеш, не е нормално непрекъснато да създаваш вътрешни фронтове в партията и Националния съвет, каза той. „Един лидер, особено като Корнелия, която иска да свали Бойко Борисов и ГЕРБ от власт, трябва да консолидира около себе си сила, трябва не да разделя, трябва да обединява – преди всичко партията, не да отваря фронтове в нея, трябва да обединява левицата и трябва да търси подкрепа от всички, недоволни от модела на управление „Борисов“, от разпределянето на порциите по този модел, от имитацията на демокрация, от псевдосправедливостта. Не можеш да вървиш напред, когато непрекъснато отваряш фронтове отзад, в тила си“.

Овчаров призна, че Нинова е лидер, който е направил много за партията и я е върнала на политическата сцена, превърнала я е ясно и категорично в опозицията на управлението, „но има време, докато стане алтернативата на ГЕРБ“.

Помолен да коментира писмото на Георги Гергов за падението на Нинова, той отказа и посочи: „Не мисля, че Гергов може да каже нещо, което да е съществено за БСП“.

На въпрос има ли хора в партията, които симпатизират на ГЕРБ и биха искали да влязат в колаборация с управляващите, той отговори: „Очевидно има, но това е тема, която беше приключена преди повече от половин година, сега не стои на дневен ред“.

Запитан дали Нинова е била бламирана на пленума на БСП миналата седмица, той каза: „На някои хора прекалено много им се иска да се случат някои неща и малко прибързано и преувеличено възприемат това, което се случи на този пленум, като едва ли не възможност за реванш (...) Малко прибързано тази група хора, които се чувстват лично засегнати от нея, решиха, че е дошъл моментът за реванш. Не е дошъл моментът. Тя все още е ценна за партията“.

Вижте повече във видеото: