Журналистът Росен Цветков започва поредица за това какво се случва в затворите у нас.

Той разказа, че започва от Бургаския затвор и за първи път влиза толкова надълбоко в това, което се случва там. Историята ще ни отведе до много интересни герои – един от които е Митьо Очите. Зрителите ще видят каква е връзката му с Бургаския затвор и с каналите за дрога в затвора.

„За всички е ясно, че в затвора има телефони, има наркотици и затворниците си правят каквото си искат, дори пред очите на надзирателите и пред ръководителите. Искам да покажа по-скоро има ли чадър над определени канали. Опитваме се да стигнем по-надълбоко в схеми, които се случват там”.

Схемите са доста, допълни той, като даде пример с едната, която е свързана с наркотици, а другата е свързана с отпуски, с награди.

По думите му това няма как да се случва без ръководството на тези затвори да помага и дори да печели.

„Ще разкажем в следващите дни, че има доста сериозни суми отчитане, поне според разказите на затворниците, с които се видях, на определени ръководители в Бургаския затвор в случая”.

Росен Цветков успя да интервюира Малката Рижа – Симеон  Стоянчов.

„Всички знаят в Бургас Петър Низамов и Малката Рижа. Това което ме отведе до Малката Рижа е твърдението на всички в Бургас, хората говорят, че те са част от бандата на Рижите, много популярна банда.

Отличителният белег е да се нанасят удари с ножове върху избраните от тях жертви, причиняват се леки телесни повреди, след това наказание няма, оттеглят се показания, няма жалби и това от години се случвало там.

Голямата Рижа е брат на Малката Рижа, който беше убит преди 8 години посред бял ден от екс полицай при саморазправа на пътя. Той твърдеше, че неговият живот е бил застрашен и затова е стрелял 4 пъти срещу Голямата Рижа.

Малката Рижа за първи път застава пред камера, той не обича журналисти, не обича медии".