Ръководството на Агенция „Пътна инфрасктруктура“ е освободено.

От постовете си тръгват Георги Терзийски, който е председател на агенцията и членовете Олег Асенов и  Иван Досев.

Терзийски поема агенцията през 2019 г., бил е областен управител на Ловеч.

Ръководството на АПИ е получила вчера заповедите си за освобождаване и от регионалното министерство, от което известно време нямаше мотиви за промяната.

Георги Терзийски публикува съобщение на „Фейсбук“ страницата си за освобождаването си, където благодари на екипа си за работата. 

Старото ръководство на агенцията си тръгва в сряда вечерта.

„Заповедта е с мотив по преценка на министъра на регионалното развитие“, заяви Георги Терзийски, бивш председател на УС на АПИ.

По-късно през деня представители на регионалното министерство дойдоха в АПИ да разговарят с отиващите си. Станаха ясни и мотивите на принципала.

Снимка: bTV

"Досегашното ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура" е освободено заради плащане на аванси за строително-монтажниработи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г."

Вече бившите шефове в пътната агенция си оказаха изненадани.

„Така не би трябвало да бъде обосновано каквото и да е, да се кажат цифри, факти и конкретни обекти“, заяви Георги Терзийски, бивш председател на УС на АПИ.

Преди време е имало кратка среща с регионалния министър Виолета Комитова.

„В цялата тази среща съм казал пет думи и може би това е било достатъчно, за да се направи преценката“, заяви бившият член на УС на АПИ Иван Досев.

„Смяна на караула има логика, но не искам да обосновавам. Сигурен съм, че има приемственост, каза Олег Асенов, бивш член на УС на АПИ.

Вече бившият шеф на АПИ предизвика гнева на тогавашния премиер Бойко Борисов заради неясноти с винетките за района на София. Тогава Борисов му препоръча как да съобщи на хората, че няма да плащат такси.

Снимка: bTV

„Нали знаеш колко бързо си разправям с вас. Сега отиваш и заставаш във всеки център на населено място около София и викаш като глашатай: Винетки няма да има“, заяви тогава Бойко Борисов, бивш министър-председател

По времето на Терзийски продължи строежа на магистралите „Струма“, „Хемус“,  „Европа“.