Третият министър, който не запазва поста си в новото служебно правителство, е досегашният транспортен министър Георги Тодоров. Това е единствената от трите смени, за която на този етап не е обявен официален мотив.

Вчера с последния си подпис министърът на транспорта Георги Тодоров е назначил нов шеф на летище Пловдив - Андреа Андреев, потвърдиха за bTV от министерството. Това става в деня, когато Тодоров обяви, че започва процедура за вливане на Летище София към Летище Пловдив, с цел по-добро управление на държавните им активи.

„Процедурата не е бърза. Може би ще отнеме някакво време, приблизително около 6 месеца“, каза Георги Тодоров, бивш транспортен министър.

Преди броени дни Тодоров опита да защити пред парламента поръчката за удълбочаване на пристанище Варна срещу близо 400 млн. лв. с възлагане на фирма без конкурс по познатата вече "ин хаус" процедура. Все още няма отговор от президентството кое негово действие е наложило решението за нов транспортен министър. Приемникът му Христо Алексиев също е бил служебен министър на транспорта в правителството на проф. Огнян Герджиков през 2017 г.

„Мисля, че като експерт съм си доказал годините. Знаете, че е година на железопътния транспорт, първо ще дам много силен тласък на всички инфраструктурни обекти. Второ, мисля, че трябва някои концесии да бъдат проверени как тече тяхното, изпълнение, дали се изпълняват инвестиционните програми“, заяви Алексиев.  

През 2017 г. той спря концесията на летище София заради констатирани проблеми.