Смяната на властта днес мина само с една министерска рокада. Досегашният служебен министър Велислав Минеков предаде управлението на новия - Найден Тодоров. Досегашният министър заяви, че наследникът му е най-подходящият избор за поста. И го предупреди да е подготвен за серия от трудности.

„Господин министъра да се пази от хвалбите. Похваленият министър не е добър министър. Надявам се новият министър да има почивен ден. Поне понякога - в събота. Найдене, желая ти успех“, каза Велислав Минеков.

Той добави, че е приел да бъде министър в третото служебно правителство, защото е имало работа за вършене.

„За съжаление тук министърът винаги е подлаган на изнудване, което не съм допуснал, и вярвам, че и Тодоров няма да го допусне. Тук бяха спрени корупционерите“, обясни бившият служебен министър на културата.

Минеков символично предаде на наследника си копие на Манасиевата хроника, която в знак на приемственост министрите на културата си предават.
А Найден Тодоров му благодари.

„Като човек, който съм бил в системата, съм и видял и ситуации, в които културата е била спасявана от г-н Минеков. Културата е начинт, по който се държим един с друг. Начинът, по който реагираме, когато сме и не сме съгласни един с друг. Културата е това, което прави от една група нация“, каза новият служебен министър на културата Найден Тодоров.

И днес Велислав Минеков не пожела да отговори на въпроса дали напуска поста по свое желание.