Родители, изгубили сина си при катастрофа заради кон, са осъдени на мизерия. Разследващите не откриват собствениците на животното, причинило инцидента, но за сметка на това съдът отнема шофьорската книжка, а с това и прехраната на почернения баща, който е управлявал автомобила във фаталната вечер.

Трагедията се случва на 18 май миналата година. 15-годишният Павлин и баща му от гр. Николаево возят момче от града до болницата в Стара Загора и се връщат привечер. Изведнъж на пътя изскачат коне. Следва удар. Момчето е откарано с тежка черепно-мозъчна травма в старозагорската болница, но лекарите не успяват да го спасят.

Снимка: bTV

Делото се води срещу неизвестен извършител. След като разследващите не откриват собствениците на конете, обвиняем за смъртта на момчето става бащата, въпреки че не е шофирал с превишена скорост и не е употребил алкохол. Съдът му отнема книжката за 10 месеца. Той е шофьор и изкарва прехраната с два камиона, купени на кредит. Ако спре работа, семейството губи жилището си и е обречено на мизерия.

Кметът на град Николаево – Косьо Косев, е шокиран от присъдата, а местните хора са готови дори на протест.

„Аз детето си не мога да го върна, но искам да намерят собственика на коня. Да го открият и присъдата му да бъде да обезопаси целия участък“, казва пък майката на Павлин – Радостина Василева.

Снимка: bTV

Бащата на Павлин отказа да говори пред камерата ни.

Съдебното решение ще бъде обжалвано на 6 февруари.

Вижте цялата история във видеото: