От днес ресторантите към хотелите започват до приемат клиенти до 22 ч. Това ще става при максимални противоепидемични мерки – капацитетът е намален, приборите са опаковани, храната се подава през прозорче. Целта е да бъда защитени максимално както туристите, така и персоналът.

Снимка: bTV

Хотелите не бяха затваряни, но липсата на храна доведе до отмяна на огромния процент от резервациите. Сега ядене има, но дали ще има посетители? „Има много резервации, има едни плахи резервации, които варират от 4 до 15 процента в зависимост от дните, които предстоят за нас, повече имаме за Коледа и за Нова година“, коментира управителят на хотелски комплекс в Банско Бурхан Немутлу.

Туроператорите са песимисти. „Дори и да се махнат тези ограничения, съгласете се, че никой няма да хукне на екскурзии да ходи, никой няма да тръгне да ходи на почивки веднага, защото все пак на всички нас бюджетът е изключително свит и всеки си прави сметка за най-необходимото – храна и лекарства“, посочва туроператорът Здравка Чимева.

Пистите над Банско работят от дни. Днес министърът на туризма ще провери как се спазват противоепидемичните мерки при използването на кабинковия лифт. ПСС традиционно предупреждава – карайте по пистите, за да се предпазите от опасни ситуации с лавини и скални прагове.

Снимка: bTV

В курорта засега туристите са българи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!