Ремонтите в София ще продължат до края на лятото. Реновирането на столичните булеварди предизвиква големи проблем с трафика, от Столичната община уверяват, че движението ще се облекчи до 15 септември.

Снимка: btvnovinite.bg

Някои от ремонтите обаче няма да приключат. Участъкът на булевард „Васил Левски” до Софийския университет все още е под обсадата на машини. Работата по обекта продължава трети ден.

Снимка: btvnovinite.bg
Край бившите Царски конюшни, в които горя пожар през юли, също има промени – заради близкото училище. В най-пострадалата част от сградата все още не са започнали ремонтни дейности, но са поставени ограждания, които липсваха преди няколко дни.
Снимка: btvnovinite.bg
Усилени ремонти текат и на ул. „Граф Игнатиев”. Те ще продължат и през ноември. Едва тогава се планира да бъде възстановено трамвайното движение.

Снимка: btvnovinite.bg

Там е най-сложният ремонт през тази година, тъй като до момента е положен релсовият път, в голямата си част  настилките, които се полагат, са изключително разнообразни като вид, като характер, като размери дори. Съответно целият процес е много времеемък”, каза Евгени Крусев, зам.кмет по транспорта.

Снимка: btvnovinite.bg

Тапите по булевард „България” спират от днес. Движението беше пуснато, но столичани напомнят, че остават още участъци за ремонтиране.

Снимка: btvnovinite.bg

„За момента лабораторните проби и тестове, както и строителният надзор, който ние имаме на всеки обект, казват, че дейностите са извършени според правилата”, посочи Крусев.

Снимка: btvnovinite.bg
Последните ограничения на движението ще са тази нощ, за да бъде направена маркировка на платното в посока Бояна.

До 15 септември трябва да приключи и другият голям ремонт в София - на булевард „Константин Величков”.