Ремонтът на детската клиника в „Пирогов” приключи. До пълната промяна се стигна след серия разследвания на bTV за нарушения и мизерни условия (вижте снимките преди и след ремонта) на лечение в реанимацията и операционния блок. Веднага след тях здравното министерство разпореди мащабна финансова проверка, последвана от промени в ръководството на болницата.

Реанимацията и операционният блок на детската клиника в „Пирогов” вече са напълно готови и оборудвани, за да заработят веднага. Дори шкафовете са заредени с медикаменти и лекарства. За съжаление обаче отделенията ще останат без пациенти, поне докато не се намерят 150 000 лева за климатична инсталация. От здравното министерство отговориха, че парите все още се търсят. От болницата се надяват най-късно до два месеца проблема да се реши, а новите отделения да отворят врати.

„Хората чакат с нетърпение, окрилени са, особено хората, които ще работят тука. Приемат го като своя собствена къща”, сподели изпълнителният директор на „Пирогов” проф. Стоян Миланов.

Повече от две години бяха нужни на болницата и на здравното министерство, за да ремонтират клиниката. Общата стойност, включително и на оборудването, е близо 3 милиона лева.