Пътни проблеми в центъра на София предизвика закъснението на ремонта на ключовия булевард "България".

От 5-ти юли е забранено влизането на пътни превозни средства по южното платно на булеварда, в участъка от булевардите "Академик Иван Гешов" до "Черни връх" заради подмяна на пътната настилка.

Реконструкцията трябваше да приключи още миналия петък.

Снимка: bTV

Въпреки че реконструкцията на този участък от бул. „Гешов” до „Черни връх” трябваше да приключи още миналата седмица, движението е ограничено. Поради тази причина трафикът е изключително натоварен и има задръстване. Все още не е приключила работата по тротоарите и какво още показвам.

Снимка: bTV

Лошото време и нуждата от качествено изпълнение. Това е причината за забавения ремонт на бул. „България”, според столичния кмет. 

„Валежите. Трябва да се работи, спазвайки всички изисквания, за да не допускаме след това 2-3 ремонт”, обясни кметът на София Йордаанка Фандъкова.

Реконструкцията в участъка от булевард „Гешов” до „Черни връх” трябва да приключи до края на тази седмица. Тогава се очаква да се обърне и движението.  
 
Близо 2 месеца продължава и ремонтът на транспортния тунел, който свързва „Младост” с Околовръстното. 

„Тук се работи по тавана, сменя се осветление, отводняване, работи се - най-вече по безопасността на хората”, каза още Фандъкова.  

От 1 август пък ще започне и изграждането на новия участък от улица „Централна” в „Овче Купел”.

Въпреки закъснението, крайният срок за ремонта на булевард „България” си остава началото на новата учебна година.

Междувременно гражданската инициатива "Спаси София" официално издигна кандидат за кмет на София в местните избори през октомври.

Кандидатът е Борис Бонев от инициативата.

„Подготвил съм управленска програма в 15 теми”, заяви Бонев и допълни, че управлението на Фандъкова е отминала епоха.  

„Стана ясно най-накрая на всички, че тази инициатива е политическа, не гражданска. Често сме го коментирали, желая им да работят наистина с желанието да променят града, а не само да пречат на неговата промяна, което често се случва”, коментира Йорданка Фандъкова.