Затворени пътища, нарушен трафик и усложнена зимна обстановка в страната – най-тежко остава положението в Североизточна България.

Лошото време затвори близо 1000 училища, като дървена ваканция е обявена в почти всички области. Най-сериозно е положението във Варненско, където учебният процес е преустановен в 98 училища. В областите Кърджали, Плевен и Русе – в над 70. Шумен, Сливен и Разград също са засегнати.

И днес много пътища остават затворени, но основните пътни артерии вече са почистени. На Дунав мост при Русе от час вече се пропускат и камиони над 12 тона.

Два тежкотоварни камиона са се завъртели и катастрофирали тази вечер на автомагистрала "Тракия" и движението се осъществява само в изпреварващата лента.

В Русенска област е възстановено движението за всички автомобили по пътищата, включително пътя Русе – Сливо поле и пътя Мечка, при разклона за Русе, които бяха затворени.

Затворени остават Русе – Карнобат, Русе – Дулово, Разград – Тутракан и Варна – Дуранкулак.

Всички основни пътни артерии в Добричко вече са отворени с изключение на пътя Добри – Крушари. Отпадат и всички ограничения за движение в област Шумен.

И пътищата в Хасково и Смолян са разчистени и отворени, казват от АПИ.

Възстановено е движението през Ришкия проход и този на Републиката.

Магистралите, по които през нощта беше ограничено движението заради силния вятър, са отворени без ограничения. Движението в критичния участък на АМ „Тракия” при Карнобат в момента не е затруднено, но пътните служби са на крак за нова снежна виелица тази нощ.

Там бяха засадени кипариси, които трябваше да служат като естествена снегозащитна преграда на аутобана, но снегът е минал през тях и отново се е натрупал на пътното платно.

От пътното управление ще дежурят и тази нощ.

Снежната буря край морето погълна плажовете край Слънчев бряг и Несебър, а в Поморие стихията потопи атракционен кораб за разходки.

От близо 24 часа Добричка област е блокирана от снега. Много хора трябваше да бъдат спасявани през нощта от снежния капан, а трима души заедно преодоляха снежната блокада, за да стигнат до болницата. Христо Стамелков, Тодор Станев и техният приятел Пламен имат нужда от редовното извършване на хемодиализа в болницата в Добрич. Те са от Балчик и тази сутрин тръгват на своя отговорност към болницата. За щастие, стигат невредими.