Един от големите пътни ремонти на лятото започва днес. До края на октомври се затваря едното платно на магистрала Хемус при 41 километър.

На това място се намира големият виадукт между тунелите „Ечемишка” и „Топли дол”, който ще бъде изцяло сменен. Ремонт на пътното съоръжение не е правен от повече от 30 години.

Миналата година беше ремонтиран виадуктът в другото платно. Шофьорите ще преминават двупосочно именно в платното за София между 40-ти и 41-ви километър, което беше обновено със средства от бюджета.

При събирането на няколко празнични и почивни дни в участъка ще има реверсивно движение.

За шофьорите летните ремонти по магистралите са изпитание. Стеснените участъци забавят движението. Подготовката за новия ремонт на 2 км от магистрала "Хемус" вече е в ход. Обновяването на участъка ще струва над 4 млн. лв и се налага заради разрушаване на бетонната плоча на места.

„Като време очакваме този ремонт да не продължи повече от месец октомври, нашето изискване към възложителя е максимално да бъдат съкратени сроковете”, коментира Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура".

От началото на юли пък ще започнат ремонти на още две места по Хемус - тунелите Витиня и Ечемишка. Тапи по пътя към морето от АПИ не очакват, защото ремонтите на „Тракия” приключват до края на месеца

„Ако има нови разрушения или необходимост от ремонти, те ще бъдат за кратко”, увери Златев.