Температурен рекорд е отчетен в събота в Ахтопол, където към 14:00 часа термометрите показваха 17,5 градуса, а към 18:00 часа живакът с кочи с още един градус, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Предишният рекорд в морския град за този ден е бил регистриран през 2004 година, когато градусите са се покачили до 15 над нулата.

И на други места в страната термометрите показаха пролетни температури. В Бургас и Шабла живакът се покачи над 15 градуса, дори в балканския град Враца бяха измерени 15 градуса над нулата.

Над останалата част от страната температурите бяха в очаквания диапазон от 8 до 13 градуса, като на местата с мъгла са по-ниски.

Времето и в неделя ще се държи необичайно топло за средата на януари. В низините обаче на много места отново ще е мъгливо. Минималните температури сутринта ще са между 1 и 6 градуса, по Черноморието и по-високи. Около обяд, когато видимостта ще се подобри, облачността от запад отново ще започне да се увеличава и да се вплътнява, а вечерта в западната част от страната ще превали и дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в източните райони до умерен от юг.

Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10 и 15 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони.

Повече за времето в България и по света четете на dalivali.bg.