Нова придобивка в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Водоплаващите птици вече имат топло място за презимуване - собствена къща.

Къщата за птиците е изцяло екологична. Строителите са доброволци - хора с различни професии, които вярват, че запазването на природата е важно за всички.

"С усмивки и весело настроение не е трудно. Просто е по-бавно от традиционното строителство, защото всичко се прави, пренася и бърка на ръка. Но е много забавно. Зоопаркът беше подходящо място да направим първия експеримент и всъщност това е един архитектурен, социален, конструктивен и въобще експеримент във всички аспекти." арх. Красимир Пампоров.

Остава да се довършат последните 20-тина сантиметра от стените, направени от кал, слама и пясък. Да се сложат прозорците и вратата и да се украси фасадата.

Севдалина Венкова, директор на зоопарка, посочи, че къщичката от глина ще бъде напълно готова за следващата година и в нея ще се подслонят  основно патици и гъски.

Къщата в зоопарка е началото на по-голям проект на екосдружение "Доброжънци",  които мечтаят един ден в Добрич да има цяло екоселище.