Уволнения след разследване на bTV за незаконни кариери в Сатовча. Служителят от ловното стопанство в Дикчан Цветан Марински е уволнен, след като е разобличил връзките в незаконния дърводобив и фирмите на лица, свързани с директора на горското стопанство Пламен Поюков.

Припомняне за случая и на какво се натъкна репортерът на bTV Мария Цънцарова вижте в приложеното видео:

По думите на директора Марински не е освободен заради това, а заради друго - транспортирал незаконно дърва, определени за местно ползване. Марински на свой ред отрича. „20 години давам сигнали за незаконен дърводобив и вечно главата ми е счупена. Хора на Поюков ме биха”, категоричен е горският, показвайки своя снимка със следи от насилие.

Снимка: Ладислав Цветков

Той на свой ред посочи, че Поюков покровителства зареждането на колата на съпругата си със служебно гориво. Директорът е вече глобяван с една заплата за това, че двама души са източвали служебен бензин. Това обаче е отделен случай.

Поюков отхвърли обвиненията във физическа саморазправа и обясни, че Марински е четвъртият служител на ловното стопанство, освободен заради превозване на дърва без нужните документи – пластини и билет от Изпълнителната агенция по горите. Други служители обаче също са били уличени в подобна липса на нужните разрешително, но са се разминали със забележка. Оправданието им е, че са нямали достъп до интернет.

Повече за управлението на горите в Сатовча и обвиненията между служител и директор вижте в приложеното видео: