Цяло село с крути мерки срещу непълнолетни, нападнали самотен мъж посред нощ в дома му. Историята е от плевенското село Горник. Парадоксалното е, че е това е едно от най-кротките села в областта.
 
Селото е в община Червен бряг и се състои от 1200 жители. Не фигурира в полицейския бюлетин, защото няма кражби и спорове, а роми и българи живеят в мир помежду си. Жителите дори не заключват вечер домовете си.

Цялото село не може да повярва когато се случило ученици да нападнат 49-годишен мъж в дома му, докато спи. „Ритнаха вратата, удариха ме и избягаха през вратата. Познах го кой е, а отвън се смееха други”, споделя Мирослав Божидаров.

Нападателят изчезнал с телефона на мъжа. Последвал обаче втори набег - тийнейджърите счупили прозорец, докато стопанинът се криел на втория етаж.

Децата опитали да запалят телевизора, откраднали дребни вещи и си тръгнали. На сутринта полицията стига до 14-годишния Руди от ромската махала и започнала да разплита историята. В групата имало и българчета.

Кметът на Горник Момчил Митов коментира, че младежите може би възприемат нападението като игра или се правят на интересни.

Невръстните вандали обещали да се извинят пострадалия, а родителите им ще възстановят щетите.