Трима души са изчезнали в района на връх Ботев, съобщиха от Планинската спасителна служба, съобщи БНР. Младежите тръгнали за върха неподготвени, вследствие на което се изгубили.

Сигналът е постъпил в 23:00 часа снощи. Оттогава екипите на спасителната служба, както и доброволци, ги издирват. В момента над 20 души участват в акцията.

В момента няма телефонната връзка с изгубилите се, тъй като батериите на мобилните им телефони са паднали. Тази сутрин те са съобщили, че добре и са пренощували в пещера. Двама от тях са от Велико Търново, един е от Стара Загора.

Всичките са на възраст около 20 години, потеглили са към планината без храна и без екипировка, обясни дежурният в Планинската спасителна служба Иван Драгошинов.

"Трима младежи тръгват много хазартно, без да познават района, с колата си от Карлово нагоре. В момента 18 души са на терена. Времето не е подходящо никак, мъгла е. Получихме съобщение, че те са преспали в някаква пещера в 8 часа и от там нататък батериите много са паднали. В този случай просто се опитваме, нищо повече не мога да кажа. От хижа "Рай" до "Голям кадемлия" е един район от 20. Той е толкова насечен, това са дупки, това са пещери, това са пръскала", каза още Драгошинов.